lørdag 29. mai 2010

en nydelig sommerdag i fjæra...

D har vært et nydelig sommarver her i hælga, så blomstran har verkelig fått fart på sæ.. nydelig å sjå at d spirer å gror..

Trur dissan blomstran heite kuleprimula, men e ikje heilt sekker.. nydelig e di i alle fall :)


I dag fannt vi ut at vi sku gå en tur i fjæra, sia d va så nydelig ver.. d satte i alle fall ho Tara stor pris på.. full fart ut i havet å svømte masse.. artig å sjå, førr ho va veldig redd for vann bærre førr et par år sia..


ongan kosa sæ di åsså.. di vassa tel å me... alt førr kaldt førr mæ.. :)


Masse spennende å sjå i havet..


naturens eget kunstverk...


rett oppførr fjæra ligg d en gammel kirkegård, den har ikje vært i bruk sia 1890 åran.. endel av gravene e bevart, di brukte jernkister og jernstøtter så di er fortsatt ganske godt bevart.. men kirkegården e ikkje tatt vare på, endel av kistene lå med lokket halveis av, å alt er helt overgrodd av ugress..
Men di få kistene som fortsatt er der er pent pynta..



et pent dekorert jernkors


Denne pynten var på en kiste hvor presten fra 1866 var begravd i, her var lokket halveis av.. men heldigvis så æ ingen prest nedi kista... :) litt skummelt.. :)

kista var åsså pent pynta me engler

Her e prestegården... syns den e så flott.. her kunna e veldig gjerna tenkt mæ å bodd.. d klør i fingran etter å få orda i hagen her, nu e d bærre et villniss, bærre ugress og ingen blomster.. får håpe neste prest lika hagearbeid.. prestegården har stått tom i nån år nu, håpe vi får en prest som vil bo her.. æ lika ikje at husene står tomme, spesielt slike flotte gamle hus..

mandag 24. mai 2010

Kveldstur sammen med Tara...





Før vi gikk en liten kveldstur, måtte vi bort å hilse på hestene... Tara er så rar, hun vil ikke ha skalker og tørre brødskiver inne, men hvis jeg gir hestene det er hun lynsnar å stjeler brødet fra hestene...

Men hun er samtidig redd for hestene så hun smyger seg forsiktig fram... :)




Videre på turen vår gikk vi forbi dette gamle huset. Vanligvis går jeg rett forbi, men fant ut at jeg skulle gå inn å se meg litt rundt...
Dette huset har stått tomt i mange år, har ikke bodd noen her siden det skjedde et mord her.. Litt skummelt, men jeg syns det er spennenes men slike tomme gamle hus og fjøs..




Jeg ble temmelig overasket da jeg så at halve taket var rast sammen på baksiden, tror at hele huset snart må rives...


Lille Saphira, som slettes ikke er så liten lengre, bli snart 1 år... Jeg var så heldig at jeg fikk være med på fødselen hennes, dvs jeg kom da hun akkurat var født, men fikk være med på hennes første skritt.. Det var et stort øyeblikk.. Hun er en helt spesiell hest, utrolig kjælen og veldig nyskjerrig... å så pen som hun er.. <3


Mor og datter... 

mandag 17. mai 2010

17 mai... :)

I år måtte æ feire 17 mai på jobb, satt som en anna kongelig å vinka te toget.. hehe. Vi va vældi heldig me veret, litt overskya va d men flott temperatur :) nokka som ikje vi e bortskjemt me på 17 mai :)


toget bruka å ha en liten stopp utenfor omsorgsboligen æ jobbe på, korpset spelle et par melodia å alle vinke å rope hurra tel beboerene å den som e så "heldig" å være på jobb... kan ikje sei at æ syns d e så frøktelig artig å sette på utstilling.. hehe e jo nesten så man føle sæ litt kongelig.. ;)


Prøvde å pynte bordet etter bæste evne med SVÆRT begrensa midler... ikje enkelt, heldigvis fikk vi litt blomster etterhvert.. Men beboerene va veldig førnøyde, å d e jo d viktigste :) 


Stressa som bære d førr å rekke underholdninga, va heldig å fikk gå litt før tia :) D va litt vemodig, førr d e nok siste gangen skola står førr underholdninga. Te høsten bi skola nedlagt :( å ongan må busse i en halv time.. D e heilt utrulig ka dennan lille skola har klart å få tel opp gjennom åran, å ongan va verkelig flenk i dag åsså..





Etter underholdninga va d klart førr litt leka førr ongan.. (å voksne ) her står di i kø førr å bli spådd.. :)


Min mellomste sønn tar en liten pust i bakken, litt slitsomt me 17 mai feiring... :)


Men alt i alt har d vært en verkelig flott dag, godt ver, is, brus, kaker, go mat :) 

lørdag 1. mai 2010

konfirmasjonskort

1 Mai... å ute e d ikje mykkje vår... masse sny på plenen og iskaldt i lufta.. Men krokusen e kommen opp og kveldan bi lysare å lysare.. :) Så snart, snart e d vår her åsså :)
Æ har som vanlig klart å utsette laging av konfirmasjonskortan te i siste liten, så i går kveld/natt satt æ å fikk laga 9 kort... Å æ storkosa mæ me å lage dissan kortan :)



på dettan kortet har æ brukt et bilde fra Thalia, ho lage så nydelige bilda <3



Her e åsså et bilde Thalia har laga, absolutt nydelig











Nu ska æ nyte resten av kvelden, me litt hekling av oldemorrutene tel gyngestolteppet å se litt på tv'n :)
Ha en super lørdagskveld :)