lørdag 29. mai 2010

en nydelig sommerdag i fjæra...

D har vært et nydelig sommarver her i hælga, så blomstran har verkelig fått fart på sæ.. nydelig å sjå at d spirer å gror..

Trur dissan blomstran heite kuleprimula, men e ikje heilt sekker.. nydelig e di i alle fall :)


I dag fannt vi ut at vi sku gå en tur i fjæra, sia d va så nydelig ver.. d satte i alle fall ho Tara stor pris på.. full fart ut i havet å svømte masse.. artig å sjå, førr ho va veldig redd for vann bærre førr et par år sia..


ongan kosa sæ di åsså.. di vassa tel å me... alt førr kaldt førr mæ.. :)


Masse spennende å sjå i havet..


naturens eget kunstverk...


rett oppførr fjæra ligg d en gammel kirkegård, den har ikje vært i bruk sia 1890 åran.. endel av gravene e bevart, di brukte jernkister og jernstøtter så di er fortsatt ganske godt bevart.. men kirkegården e ikkje tatt vare på, endel av kistene lå med lokket halveis av, å alt er helt overgrodd av ugress..
Men di få kistene som fortsatt er der er pent pynta..et pent dekorert jernkors


Denne pynten var på en kiste hvor presten fra 1866 var begravd i, her var lokket halveis av.. men heldigvis så æ ingen prest nedi kista... :) litt skummelt.. :)

kista var åsså pent pynta me engler

Her e prestegården... syns den e så flott.. her kunna e veldig gjerna tenkt mæ å bodd.. d klør i fingran etter å få orda i hagen her, nu e d bærre et villniss, bærre ugress og ingen blomster.. får håpe neste prest lika hagearbeid.. prestegården har stått tom i nån år nu, håpe vi får en prest som vil bo her.. æ lika ikje at husene står tomme, spesielt slike flotte gamle hus..

5 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så flotte bilder. Tror det er en kuleprimula, ja. Jeg har ikke peiling på blomster, men har en hvir kuleprimula selv. Den er i ferd med å avblomstre nå. Vokste denne vilt? Litt skummel kirkegård, da. Kanskje ikke i sollys, men ved midnatt....ved fullmåne...uoooooa

Renate sa...

Heia :) den kuleprimulaen var nok tatt bilde av i min hage, så den vokser ikke vilt her nord så vidt jeg vet :)) men fin er den :)
syns kirkegården var litt skummel selv i sollys... spesielt med den åpne kisten... :))

Pia sa...

Så flotte bilder du tar! Det hadde vært noe å flytte inn i den prestegården - synd at et så stort og flott hus står tomt!

Guttemamma sa...

Tusen takk for hilsen på bloggen min!! Fantastiske bilder du viser...!!
Ha en fin helg med guttene dine♥
Anette

Bustenellik sa...

Så mange flotte bilder du har :-)

Så bra at noen fikk utbytte av veiledningen :-) Jeg slet så ille selv første gang, og tenkte at det kanskje var like greit å forklare først som sist :-)

Lykke til i trekningen :-)